Het belang van relevante links naar uw website als makelaarskantoor

  • 30 maart 2015
  • SEO

Bent u zich bewust van het belang van relevante links naar uw website als makelaarskantoor? Des te meer links u weet te verzamelen, des te beter u online vindbaar en zichtbaar bent, omdat Google u daarvoor waardeert. Om het belang van deze links goed te onderkennen is het van belang om u iets verder te verdienen in de wereld van SEO, Search Engine Optimization. SEO bestaat uit diverse onderdelen, zoals content en backlinks. Google analyseert de inhoud van uw website om na te gaan waar deze over gaat, zodat u verschijnt in de zoekresultaten wanneer iemand relevante zoektermen gebruikt. Daarnaast gebruikt Google backlinks, als een soort verwijzingen van anderen om aan te geven waar de meest waardevolle content staat, of wie de mooiste huizen in de regio online presenteert.

Het belang van backlinks naar een website

De vindbaarheid van een website binnen de zoekresultaten van Google is onder andere afhankelijk van de inhoud, net als van de backlinks waarvan sprake is. Verwijzen er tientallen andere websites naar uw woningaanbod? Dan is dit voor Google een belangrijk teken, dat het woningaanbod op uw site waarschijnlijk een goede keuze vormt voor internetgebruikers die een woning willen zoeken en kopen. Op die manier kunnen backlinks ervoor zorgen dat uw website beter vindbaar is, zodat u meer bezoekers kunt verwelkomen en u uw makelaarssucces kunt vergroten.

Verzamelen van relevante links als makelaar

U kunt op twee verschillende manieren backlinks verzamelen. U kunt er allereerst voor zorgen dat u relevante en waardevolle content aanbiedt, waar anderen op een organische wijze naar zullen verwijzen. Zorgt u voor het aanbod van een mooie woning, met een uitgebreide omschrijving en beschrijvende foto’s. Dan is de kans groot dat anderen zal zullen waarderen en hier anderen op willen wijzen. Ze zorgen voor een verwijzing, die vervolgens geldt als een backlink en bij zal dragen aan de vindbaarheid van uw website.

Daarnaast kunt u gebruik maken van linkbuilding. We zorgen er daarmee voor dat we de content die u maakt actief onder de aandacht brengen bij andere websites, die we vragen om een link te plaatsen. Door hier wat extra druk achter de zetten zorgen we ervoor dat u in korte tijd veel backlinks kunt verzamelen, waardoor Google uw website beter zal waarderen. Dit zorgt ervoor dat uw website beter vindbaar zal zijn, waardoor u de online invloed kunt vergroten.

Goede vindbaarheid van uw website als makelaarskantoor

We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dat een goede vindbaarheid van uw website er voor uw makelaarskantoor voor zorgt dat u meer bezoekers en uiteindelijk klanten kunt verwachten. Huizenkopers oriënteren zich tegenwoordig bijna allemaal online, wat betekent dat het van belang is om daar goed en duidelijk aanwezig te zijn. Zorg ervoor dat u als een van de eerste websites verschijnt op het moment dat gebruikers op zoek zijn naar een woning bij hen in de buurt.

Wij kunnen u daar uitstekend mee van dienst zijn, met een combinatie van linkbuilding en relevante content. We zorgen op die manier voor een goede online optimalisatie, zodat u vindbaar bent voor iedereen die een woning wil kopen, of aan de andere kant een goede verkoopmakelaar zoekt.

Blog Makelaarsucces

Je vindt hier regelmatig blog artikelen met handige tips over zoekmachine optimalisatie en andere online marketing vraagstukken.

Sign up for our newsletter!

Vraag SEO scan aan

Wij leveren professionele zoekmachine optimalisatie diensten die u succesvolle resultaten behalen in de zoekresultaten.

Meer blogartikelen