Waarom is SEO voor makelaarskantoren van belang?

  • 10 februari 2015
  • SEO

SEO of ook wel zoekmachine optimalisatie genaamd is van belang voor vrijwel elke website. Voornamelijk voor een website van een makelaar kan dit zorgen voor een goed visitekaartje, meer nieuwe klanten en een goede toekomst. Waarom zul je denken? Het gebruik van internet en zoekmachines is de laatste tien jaar enorm gestegen en steeds eerder beginnen mensen bij hun zoektocht bij Google. Ook als ze zoeken naar een nieuw huis.

Wanneer mensen zoeken naar een makelaar of woning, dan zoeken ze vaak op termen als:

  • – Makelaar (dorp/stad)
  • – Makelaarskantoor (dorp/stad)
  • – Woning kopen (dorp/stad)
  • – Huis te koop (dorp/stad)
  • – Huurwoningen (dorp/stad)
  • – Koopwoningen (dorp/stad)

En vele andere termen in combinatie met appartementen,  nieuwbouw, woningen en huren/kopen.

Wanneer u als makelaarskantoor slecht te vinden bent in de eerste zoekresultaten van zoekmachines als Google, dan betekent dit dat u veel potentieel zoekverkeer laat liggen. En dus nieuwe klanten.

Het grootste aantal kliks in de zoekresultaten gaat naar de eerste drie posities. Wanneer u dus vindbaar bent met uw website op positie 5 of hoger, dan krijgt u slechts een zeer gering aantal bezoekers binnen. Bij pagina 2 of verder zelfs vrijwel geen. En daarmee laat u erg veel kansen liggen als makelaarskantoor.

Stel u voor dat u op allemaal relevante termen in de top 3 staat met uw website, dit zal zorgen voor een grote toename aan verkeer en potentiële klanten. Zowel nu als in de toekomst.

Het voordeel van het verkrijgen van goede (organische) posities in de zoekresultaten is dat het gratis en relevant verkeer op levert. Gerichter verkeer zult u niet krijgen, het is de doelgroep die precies op zoek is naar de diensten die u kunt verlenen als makelaar. Daarnaast wilt u natuurlijk boven uw concurrenten staan en niet daaronder. Dit zou namelijk betekenen dat uw potentiële klanten kiezen voor een ander bedrijf.

Het verkrijgen van goede posities kost tijd en geld. Het is een investering die het op de lange termijn zeker waard is. Naarmate de posities verkrijgen zijn en wordt het natuurlijk dubbel en dwars terugverdiend. Een veelgestelde vraag is hoe snel een website een top positie kan bereiken. Dit is altijd in te schatten, gezien dit afhankelijk is van meerdere factoren. Zoals onder andere uw huidige website en de concurrentie die er is in uw omgeving. Wij doen zelf altijd een indicatie aan de start van elk project om te kijken hoe snel wij deze posities voor u kunnen bereiken.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor uw website?

Bent u ook benieuwd welke kansen u laat liggen in uw omgeving of regio? Laat ons een gratis SEO scan van uw website maken waarin wij uw huidige website bekijken en de mogelijkheden in kaart brengen.

Zo weet u direct wat de potentie is van uw website!

Klik hier om een gratis een SEO scan aan te vragen.

Blog Makelaarsucces

Je vindt hier regelmatig blog artikelen met handige tips over zoekmachine optimalisatie en andere online marketing vraagstukken.

Sign up for our newsletter!

Vraag SEO scan aan

Wij leveren professionele zoekmachine optimalisatie diensten die u succesvolle resultaten behalen in de zoekresultaten.

Meer blogartikelen